Låna pengar av en bank

Att gå till den bank där du redan är kund är det mest traditionella sätt att låna pengar. Banker har sysslat med denna typ av affärer länge och har stort förtroende. Som med allt annat, finns det både för- och nackdelar med att låna pengar från en bank.

Att bli godkänd av banken är ett måste om du vill låna pengar. Det betyder att banken gärna vill se att du har en stabil privatekonomi. Ofta betyder det en fast anställning med en lön som inkommer varje månad, och värdefulla ägodelar såsom ett hus, bil eller något annat som kan fungera som bankens säkerhet. På grund av denna säkerhetskoll är det inte alla som godkänns för att låna pengar hos en bank och måste då se sig om på andra ställen. Det betyder också att det tar längre tid innan lånet verkligen är bestämt och du kan bruka pengarna.

Om du lånar pengar hos en bank får du ofta en god ränta, jämfört med andra låneinstitut. Även detta kan spåras tillbaka till säkerhetskollen som banken gör. Eftersom de har all fakta som pekar på att du är en god kund och att du kan betala tillbaka din skuld, kan de också erbjuda en lägre ränta.